Не се срамувам от кючека. Това заяви директорът на СОУ Христо Ботев“

...
Не се срамувам от кючека. Това заяви директорът на СОУ Христо Ботев“
Коментари Харесай

Директорът, който танцува кючек пред портрет на Кирил и Методий: Не се срамувам!

Не се срамя от кючека. Това заяви директорът на СОУ „ Христо Ботев “ Брусарци Асен Арсенов, предава " 24 часа ". 

Повод за думите му са плъзналите в интернет фрагменти, на които той играе кючек с възпитаници на фона на портрет Кирил и Методий на ромски празник в учебното заведение. За елементи от секундата се вижда и портретът на Ботев. На видеото шефът на Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ в Брусарци си партнира с ученичка по време на танца.

Съученици на момичето ги снимат. По-късно клипът потегля и в Ютюб и по този начин се разгаря абсурдът. В мрежите гневни жители атакуват шефа, че скверни Кирил и Методий, че и Ботев, като играе кючек. 

" Прочетох какви ли не мнения, които са засегнатост към всички учители. Някой написа: „ Дайте им по 5000 лв. заплати на учителите, а другите ще мизерстват “, възмущава се шефът, който споделя, че ромчетата почитат кючека, този танц е в кръвта им. Подхожда на ромския празник, който са чествали.

" Подадох тъжба в прокуратурата. Искам да няма дискриминация. Ние приобщаваме ромските деца към школото. От 183 възпитаници 81% са ромчета. Направих го от взаимност. Явно имам врагове или просто зложелатели се възползват от случая. Тук се приказва, че ще ме уволнят, а нашето учебно заведение е положително, имаме ученици, които вървят по надпревари и получават награди. На 7 април чествахме празника на ромите. Децата бяха в приповдигнато въодушевление. Питаха ме " Господине, може ли кючек? ". И аз им позволих. В огромното междучасие в коридора танцувахме. Не сме се крили. Има 43 камери, бяхме сложили микрофони за музиката. Започнахме с Химна на Република България. Имахме празненство, на което участваха родителите. Подадох тъжба против мъжа, който е пуснал видеоклипа ", споделя още Арсенов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР